Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на накладките...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след смяна на накладките...

Всъщност незнам дали е проблем или но нормално, но след като смених накладките миналата седмица спирачката омекна страшно много и спира по-бавно. Самия ход на педала се увеличи в смисъл, че преди само леко докосвах педала и спираше а като натисна малко повече ми прескачаше (АБС-а се пускаше) а сега натискам колкото мога и спира плавно но много бавно. Отново искам да напомня че ми е първа кола и не съм в час с автомобилите като цяло и всяко едно нещо което ме притеснява питам, защото е по добре да ме напсува някой от колкото да стане нещо било то с колата или с мен... И като съм почнал... направиха ми една проверка на амортесьорите и се оказа че заден десен е сдал багажа и колата се държи зле на пътя в смисъл при най-малката неравност се клати адски много та другият ми въпрос е може ли да се кара няколко дена докато събера средства за нови амортесьори или да я остава в бокса. И се сетих да питам за ръчките за мигачите и чистачките- не светят. Та каква е процедурата трябва да намеря нови да се сменят или може да се разглобят и да сменят крушките... ? Мерси.
    Last edited by RahzeL; d.m.y г., 23:39.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
    Всъщност незнам дали е проблем или но нормално, но след като смених накладките миналата седмица спирачката омекна страшно много и спира по-бавно. Самия ход на педала се увеличи в смисъл, че преди само леко докосвах педала и спираше а като натисна малко повече ми прескачаше (АБС-а се пускаше) а сега натискам колкото мога и спира плавно но много бавно. Отново искам да напомня че ми е първа кола и не съм в час с автомобилите като цяло и всяко едно нещо което ме притеснява питам, защото е по добре да ме напсува някой от колкото да стане нещо било то с колата или с мен... И като съм почнал... направиха ми една проверка на амортесьорите и се оказа че заден десен е сдал багажа и колата се държи зле на пътя в смисъл при най-малката неравност се клати адски много та другият ми въпрос е може ли да се кара няколко дена докато събера средства за нови амортесьори или да я остава в бокса. И се сетих да питам за ръчките за мигачите и чистачките- не светят. Та каква е процедурата трябва да намеря нови да се сменят или може да се разглобят и да сменят крушките... ? Мерси.
    обезваздуши си спирачките и щесе оправи и аз го имах същият проблем
    http://vbox7.com/play:c18e6b16 http://www.vbox7.com/play:7264ef41

Comment

Спирачките ти най-вероятно са за обезвъздушаване, както ти каза колегата.

Амортисьорите се сменят и двата. Може да караш още, но не е препоръчително. Поне карай внимателно докато ги смениш.

На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Спирачките ти най-вероятно са за обезвъздушаване, както ти каза колегата.

Амортисьорите се сменят и двата. Може да караш още, но не е препоръчително. Поне карай внимателно докато ги смениш.

На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят.
        За лосчетата ще се примиря както и за амортесиорите и няма да я карам много, но за обезвъздушаването мисля че го правиха при смяната на накладките. Един натиска спирачката а гругия с едно ключе отвърта нещо на спирачния апарат да изпръска спирачна течност 3-4 пъти на страна...

Comment

На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят

Е как не светят бе???? Аз таман уговорих жичкаджия супер майстор да му я карам да ги поправя... И то ся ако излезе, че фабрично не светят, ебаси резила...
          Ма според мен нали не може след фейслифт да има по-малко екстри?
          А, сетих се, колата е `талянска((
          Е, това обяснява всичко))
          ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
          ПЛОВДИВ

Comment

За лосчетата ще се примиря както и за амортесиорите и няма да я карам много, но за обезвъздушаването мисля че го правиха при смяната на накладките. Един натиска спирачката а гругия с едно ключе отвърта нещо на спирачния апарат да изпръска спирачна течност 3-4 пъти на страна...
            колата трябва дае запалена като обезвъздушаваш защото аз като обезвъздушавах моята за първи път не бях я дал на контак или небях я запалил и нестана имаше нещо такова а сега несе сещам с точност но за амортисиьорите може да караш така ама внимателно.Имам един приятел вече кара една година така и няма проблем но се разбиват и други работи следователно

Comment

Сам мога ли да се справя с обезвъздушаването или ми трябва още 1 човек? И колко струва едно обезвъздушаване в сервиз... ?

Comment

Сам мога ли да се справя с обезвъздушаването или ми трябва още 1 човек? И колко струва едно обезвъздушаване в сервиз... ?
                един да натиска педала а другия да отвива и да завива нети трябва други хора ама ако неможеш да се се справите отиваи на майстор като искаш това е толкова елиментарно че незнам защо няма дасе справите 2-ма човека пробваите и тогава отиваите

Comment

двама е по-добре, но можеш и сам.взимаш чиста спринцовка голяма и набиваш едно маркуче от казанчето с спирачна течност издръпваш една спринцовка и после вкарваш течноста през апаратчето и така повтаряш с всичките апаратчета и нямаш проблеми.

Comment

Колко километра навъртя с новите накладки?
                    Щото може да не са се сработили с дисковете.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Колко километра навъртя с новите накладки?
                      Щото може да не са се сработили с дисковете.
                      Има няма 20-30 километра, аз не карам много че нали задния амортесьор е строшен...

Comment

Можеш и да се справиш сам,с още един човек.но трябва и да слушаш.Обади се на Тонов и човека ще ти каже как да постъпиш.И аз мога да ти кажа,какво трябва да направиш,но все пак той е модератор на модела и се предполага,а и че -вярвай ми, знае нещо повече от другитеТи решаваш
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

А защо се стигна до обезвъздушаване тогава? Имал ли си проблем преди това със спирането?
                          Щото при проста смяна накладки НЕ се налага обезвъздушаване.
                          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аз имах подобен проблем преди време,със старата кола 145 1.6 боксер.След смяна на накладки спирачките ептем изчезнаха,оказа се че е протекла помпата на съединителя,дърпа въздух и нема спирачки.Сменихме помпата и спирачките се появиха
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

опа пак ме вкара във филм -как се сменя вътрешната помпа на тея кочини ?
                              alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Working...
                              X